Akıllı Cihazlar

Samsung GT-N5105 LineageOS Kurulum Rehberi

Samsung GT-N5105, Samsung GT-N5105 LineageOS, Samsung GT-N5105 Android 6, Samsung GT-N5105 Custom Rom, Samsung GT-N5105 Android 5, GT-N5105 Android 7.1, GT-N5105 Android 7.1.2, GT-N5105

Samsung GT-N5105 LineageOS Kurulum Rehberine hoşgeldiniz.

Bu yazımızda detaylı bir şekilde anlatım yapılmaktadır. Dosyalar ücretli olarak verilmektedir. Dileyen dilediği platformdan ücretsiz bir şekilde temin edebilir ama burada tüm dosyalar ücretlidir. Tablet yazılım custom rom kurulumundan anlamayan bireyler lütfen bilgili birileriyle veya ücretli olarak yardım destek alabilirsiniz.

Cihazımızın şarjının en az %50‘nin üzerinde olduğundan emin olun. Bu şarj seviyesi cihazımızın kurulum esnasında bataryanın yetersizliği yüzünden kurulumda sorun çıkmaması ve yeniden kuruluma başlamayalım diye gereklidir. Umarım bunu dikkate alırsınız.

Samsung Galaxy Note N5105 16GB 8″ 3G Tablet Özellikleri

  • Renk: Siyah
  • İşlemci: Dört Çekirdekli İşlemci
  • Kapasite: 16 GB
  • Ekran Ebatı: 8″
  • Ekran Çözünürlüğü: 1280 x 800 Piksel
  • Ekran Türü: TFT Ekran
  • 3G: Var
  • 4G: Yok
  • Wi-Fi: Var
  • HDMI: Yok
  • USB: Var
  • Kulaklık Girişi: Var
  • Ön Kamera: Var
  • Arka Kamera: Var
  • Ağırlık: 344 Gr
  • Pil: 4600 mAH Lion Plimer
  • GPS: Var
  • 3D Özelliği: Var
  • İşletim Sistemi: Android Jellybean 4.1.2
  • Dock (Klavye): Yok

Samsung GT-N5105 Kullanıcı Yorumları

Kullanıcı Yorumu: Yaklaşık 2.5 yıl önce HBdan aldığım galaxy tab 7.0 (P1000) in yerine aldım bu tableti. Bu boyuttaki şimdilik en iyi tablet bence 3G ve wifi ile kesintisiz internetin keyfini sürüyorum. Tabletin 16 GB belleği boş olarak 9.7 GB görünüyor. Bunu bilerek 64 gb sandisk micro SD ile kullanıyorum. Şu an sandisk kart, ufak bir işlem ile 16 GB ana belleğin yerini almış durumda ve yaklaşık 45 GB boş yerim var. Almışken 3G ve Wifi birlikte olsun. Tavsiye ederim.

Kullanıcı Yorumu: Estetik, hızlı, boyutları çok iyi, pili iyi gidiyor bence mükemmel. Oyun oynamak ayrı bir zevk, kalem ve çoklu pencere özelliklerini de beğendim

Samsung GT-N5105 Gerekli Dosyalar;

  • Odin_v3.09
  • TWRP (twrp-3.5.0_9-0-n5100)
  • LineageOS Sürümleri

Yukarıdaki dosyalar ücretli olarak verilmektedir. Satın almak için iletişime geçebilirsiniz. Paket içeriği aşağıdaki resimde mevcuttur.

Samsung GT-N5105 LineageOS TWRP Kurulum

Samsung GT-N5105 cihazımız açık ise kapatalım ve kapandığından emin olalım. Cihaz kapalıyken Ses Kısma (-) + Güç (Power) + Orta Tuş (Home Button) basılı tutalım ve gelen ekranda Ses Açma (+) butonuna basalım.

Aşağıdaki resimdeki gibi bizi ODIN MODE karşılayacak.

Bu esnada bilgisayarımıza indirdiğimiz dosyalar içerisinde “Odin_v3.09” klasörünü bulun ve klasör içerisindeki “Odin3 v3.09.exe” adlı uygulamayı yönetici olarak başlatın.

Gelen penceredeki gibi açıldığı esnada tableti bilgisayarımıza data kablosu ile bağlayalım ve aşağıdaki resimdeki gibi “0:[COM6]” bağlantısı veya COM7, COM5, COM4, COM3 olabilir bu normal yeter ki cihazımızın bağlantısı aşağıdaki resimdeki gibi algılanmış olsun.

Daha sonra aşağıdaki resimdeki kırmızı işaretli yerdeki “AP” yazan butona basalım ve “twrp-3.5.0_9-0-n5100.img.tar” adlı dosyamızı seçelim.


Option bölümünde “Auto Reboot” seçeneği otomatik seçili geliyor. Bu seçeneği devre dışı bırakalım.

Tüm bu işlemler başarılıysa artık “Start” butonuna basarak TWRP’yi kurabiliriz. İşlemler bittiğinde cihazımız yeniden başlayabilir veya açılmayabilir. Endişelenmeye gerek yok. Bu esnada eğer cihazımız açıksa yeniden kapatalım, hali hazırda kapalı ise LineageOS kurulum adımına geçelim.

 

Samsung GT-N5105 LineageOS LineageOS Kurulum

TWRP kurulum adımlarını başarılı bir şekilde yaptığımıza göre sıra geldi cihazımızdaki kurulu olan TWRP modunu açmaya. Sırayla Güç (Power) + Ses Açma (+) + Orta Tuş (Home Button) bir kaç saniye basılı tutalım ve Samsung yazısı geldiğinde Güç (Power) butonundan elimizi çekelim ve Ses Açma (+) + Orta Tuş (Home Button) basmaya devam edelim ta ki TWRP yazısı gelene kadar. Geldikten sonra butonlardan elimizi çekelim.

1. Resim

2. Resim

3. Resim

3. resimdeki ekran geldiğinde bilgisayar üzerinde “GT-N5105” cihaz bağlantısı gelecek ve içerisine girip “lineage-14.1” adlı dosyamızı ve “open_gapps-arm-7.1.zip” dosyamızı atacağız.

Dosyalarımızı dahili depolama üzerine attığımıza göre artık TWRP üzerinden işlemlerimize devam edebiliriz. Burada dikkat etmeniz husus şarjınızın yeterli olması ve cihazın bu işlemler sırasında kapanmaması, ek olarak yapacağınız işlemlerden siz sorumlusunuz. Herhangi bir teknik arızada cihaz kullanılamaz hale gelebilir. Şimdi sırasıyla önce LineageOS ve sonra gerekli bir dosyayı aynı şekilde yüklemeliyiz.

Tüm bu işlemler bittiğinde cihazımız Android 7 ve üzeri bir sürüme kavuşmuş olacak ve arayüz tamamen değişmiş olacak. Cihaz açıldıktan sonra gerekli kurulum ayarlamalarını yaptıktan sonra cihazı bir defa yeniden başlatalım ve artık stabil bir şekilde cihazı sorunsuz başarıyla kurmuş olacağız.

mertinko

Yazılım hakkında bildiklerini anlatan sıradan biri.

View Comments

Recent Posts

Doğrulanmış WordPress Ping Listesi 2024 – Daha Hızlı İndex İçin WordPress Ping Servisleri

Doğrulanmış WordPress Ping Listesi 2024 – Daha Hızlı İndex İçin WordPress Ping Servisleri. Web sitenize…

1 ay ago

Windows 11 Kullanıcı Sayısı Düşmeye Başladı

İşletim sistemlerine ilişkin yapılan bir araştırma, Windows 11'in kullanıcı kaybetmekte olduğunu gözler önüne serdi. Yeni…

1 ay ago

Bir eve yetecek güneş paneli fiyatı ne kadar 2024?

İnsanların güneş enerjisi sistemleri ve santrallerle ilgili ilk aklına gelen bu sorunun cevabı ve tüm…

2 ay ago

Windows’ta sistem fonksiyonlarına hızlı erişim: Tanrı Modu (God Mode) nasıl çalışır?

“Tanrı Modu“ olarak adlandırılan bu özellik Windows sistem ayarlarına erişimi kolaylaştırır ve dolayısıyla çok daha…

2 ay ago

Epson L3210/L3250/L3251/L3260 Adjustment Programı

Epson L3210 / L3250 / L3251/ L3260 Yazıcılar da atık mürekkep pedi uyarısı genel de…

3 ay ago

Oyuncu Kulaklığı Önerisi 2023: Ses Kasmak İçin En İyi Gaming Kulaklık

Oyuncu kulaklığı hem ses kasma hemde takımındaki kişilerle iletişim kurma açısından özel olarak tasarlanan kulaklıklardır.…

6 ay ago