htc one m8 nasıl custom rom atılır, htc one m8 custom rom, htc one m8 custom rom 2019, htc one m8 custom rom 2020, htc one m8 custom rom download, htc one m8 custom rom xda, htc one m8 custom rom yukleme, htc one m8 custom rom 2018, htc one m8 custom rom lineage, htc one m8 custom rom pie, htc one m8 custom rom oreo
Benim baş belası olan bir telefon daha oldu ve bu diğerlerinden farklı olarak daha zordu. Uzun uğraşlar sonucundaysa yaptıklarımı deneme yanılma yoluyla yapmış bulunuyorum. Tabi sizlere bu konuyu çok uzatmadan kısa havadisler ile anlatacağım.
İşlemlere başlamadan önce hatırlatmamı yapayım. Bu yapacağınız işlemlerden ben sorumlu değilim. Bu yazı içeriği size sadece rehber olarak görev almaktadır. Sizi zorla işlemleri yaptırma yükümlülüğü taşımamaktadır.
Evet hatırlatmamı da yaptığıma göre ilk işlemimiz telefonumuzu UNLOCK etmek olacak. Tabi bu işlemi yapmak bir kaç gün alabiliyor. HTC firmasının sayfasında yer alan İngilizce bilgilere sahip işlem basamaklarını uygulayarak kısa sürede telefonunuzu unlock edebilirsiniz. Bu işlemleri yapmak için BURAYA tıklayın.
Tamam telefonumuz artık UNLOCK oldu peki ben yanlışlıkla bu makaleyi okumadan TWRP arayüzünden tüm sistemi sildim ve telefonum HTC yazısında kaldıysa ne yapmalıyım diyorsanız işte onu da anlatacağım. Uzun uğraşlar sonucunda telefona rastgele bir Custom ROM deneme sonucunda sağlam ve geçici olarak kurabileceğiniz CUSTOM ROM adresinden tıklayarak indirebilirsiniz. Bu işlemleri yapmak öyle kolay değil tabi ben 1 günümü verdim aslında oldukça basitmiş de neyse.
Bu Yazının İçeriği
İlk öncelikle HTC yazısında kalıyorsak ne yapmalıyız?
- Telefonumuza bir işletim sistemi yüklemek durumundayız.
- TWRP sürümü 2.x sürümüne sahip ise aşağıdaki adımları uygulayıp TWRP’yi güncellemeliyiz.
– “SkyDragon+M8+v4.0.0+Sense+8+MM.zip” adlı dosyayı BURADAN indirdikten sonra Micro SD kartımıza kopyalayım. Ardından telefonumuza takalım ve telefonun GÜÇ TUŞUNA ve SES KISMA TUŞUNA basalım. Bizi karşılayan ekranda yönlendirmeyi yukarı aşağı olarak SES AÇMA (YUKARI) SES KISMA (AŞAĞI) yönlendirme olarak RECOVERY moduna girelim ve bizi TWRP ekranına atacaktır. Eski sürüm ise yani 2.x ise indirdiğiniz dosyayı tanıyacaktır. Bu işlem için işletim sistemimizin açık olması gerekiyor bunun için geçici olarak yukarıdaki indirdiğiniz dosyayı kurmamız gerekiyor. Yukarıdaki dosyayı kurduğumuza göre artık TWRP yi güncelleme yapma aşamasına geçmemiz gerekiyor. Sayfayı biraz aşağıya kaydırarak adımları izleyiniz.
– Yükleme işlemini anlatan videoyu yakında çekeceğim.
TWRP YÜKLEME VE GÜNCELLEME İŞLEMİ
- Cihazınızdan USB hata ayıklamasını etkinleştirin.
- İndirmiş olduğunuz HTC Windows sürücülerini bilgisayarınıza yükleyin.
Normalde sürücüleri “bootloder kilidini açma” işleminde yüklemiş olmanız gerekiyor. Eğer cihazınıza ait sürücüleri daha önce yüklediyseniz tekrar yüklemenize gerek yok.
- BURADAKİ bağlantıdan indirmiş olduğunuz “minimal_adb_fastboot.exe” dosyasını çalıştırın. Yönergeleri takip ederek “Adb ve Fastboot” sürücülerinin kurulumunu tamamlayın.
- TWRP Recovery dosyasınının ismini “recovery.img” olarak değiştirip Adb ve Fastboot araçlarını kurduğunuz klasöre kopyalayın.
- Cihazınızı açık bir şekilde usb kablosu ile bilgisayara bağlayın.
- “Adb ve Fastboot” araçlarını kurduğunuz dizini açıp klavyeden “Shift” tuşuna basılı tutarak sağ tıklayın ve “Komut penceresini burada aç” seçeneğine tıklayın. Bunu yapamadıysanız bulunduğunuz klasörün adres çubuğuna “cmd” yazıp enter tuşuna basın.
- Açılan komut penceresi satırına aşağıdaki kodu yazın ve enter‘a basın.
adb devices
Bu komutla birlikte cihaz ile bilgisayar arasında adb bağlantısı sağladık. Şimdi cihazı “bootloder” mode’una alabiliriz.
- Komut penceresi satırına aşağıdaki kodu girin.
adb reboot bootloder
Bu işlemle birlikte bootloder arayüzü açılacak. Buradaki menü cihaz modelinize bağlı olarak değişebilir.
- Ses tuşları ile hareket edip “fastboot” yazısının üzerine gelin ve gün tuşu ile seçimi onaylayın.
Artık fastboot mode’una geçmiş olmanız gerekiyor.
- Şimdi recovery dosyasını yüklemek için şu kodu yazın:
fastboot flash recovery recovery.img
Yükleme saniyeler içinde tamamlanacaktır.
- Son olarak cihazı yeniden başlatmak için aşağıdaki kodu girin.
fastboot reboot
Cihazınız yeniden açıldığında custom recovery yükleme işlemini tamamlamış olacaksınız.
CUSTOM ROM YÜKLEME İŞLEMİ (Lineage OS 16 – Android 9)
Twrp güncellediğimize göre artık telefonumuza custom rom yükleyebiliriz. Tabi bu işleme başlamadan önce cihazımızı en az 2 defa yeniden başlatmamız da fayda var ve daha sonra bize gereken en az 4 GB’lık mikro SD kart. Bunun içerisine BURADAKİ bağlantıdan indireceğiniz “lineage-16.0-20191216-nightly-m8-signed.zip” adlı dosyayı Micro SD kart içerisine atmamız gerekiyor. İndireceğiniz dosya yalnızca HTC ONE M8 cihazı için geçerlidir. Kopyalama işlemi yaptığımıza göre bir diğer dosyayı da Mikro SD kartımıza atmamız gerekiyor. O da “open_gapps-arm-9.0-nano-20191214.zip” adlı dosya olacak. İki dosyayı da Mikro SD kartımıza kopyalayalım. Şimdi işlemimizin aslında kolay kısmına gelmiş bulunuyoruz. Bundan sonra yapılacaklar ise sırasıyla şöyle;
- Cihazımız için en uygun olan işletim sistemi sürümlerinden birini seçmeliyiz. Yani cihazımız ÇİFT SIM hattına sahip ise BURADAKİ veya BURADAKİ bağlantılardan indirdiğiniz dosyaların birini denemeniz gerekiyor. Eğer TEK SIM hattına sahip ise BURADAKİ bağlantıdan bir tek dosya indirmeniz yeterli oluyor.
- Custom ROM paketlerinden birini indirdiğimize göre bir ayar dosyası daha indirmemiz gerekiyor onu da BURADAKİ bağlantıdan indirmeniz yeterli olacaktır. Bu ayar dosyası Lineage OS için gerekli olan bir ekstra yazılımdır.
Şimdi artık bu işlemleri yaptığımıza göre görsellerdeki anlatılanları tek tek uygulamanız kalıyor.
Kurulum Talimatları
1. Öncelikle cihazınıza Özel Kurtarma’yı indirin ve yükleyin (TWRP önerilir) Zaten kurduysanız, bu adımı atlayın.
2. ROM ve Gapps .zip dosyasını indirin ve cihazınızın Dahili depolama birimine veya SD Kartına kaydedin.
3. Şimdi cihazınızı TWRP Kurtarma Moduna başlatın. (cihazınızı twrp kurtarma işlemine nasıl önyükleyeceğinizi bilmiyorsanız, Google’da arama yapabilirsiniz)
4. Şimdi TWRP’de daha güvenli taraf için cihazınızın bir Nandroid Yedeklemesini oluşturun. Bir şeyler ters giderse, eski ROM’unuza geri yükleyebilirsiniz.
5. Şimdi cihazınızın Fabrika Ayarlarına Sıfırla’yı seçin, Silme> Gelişmiş Silme> Önbellek, Dalvik Önbellek, Sistem ve Verileri Seç. Ardından silmek için kaydırın.