Her Bilgisayarda Olması Gereken Ücretsiz Programlar
Kullanıcı deneyiminizi en iyi hale getirmek için her bilgisayarda olması gereken programlar vardır. Bu ücretsiz programlar sayesinde tüm işlerinizi daha kolay yapabilir ve bilgisayarınızla daha eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. İşte her bilgisayarda olması gereken ücretsiz programlar listesi.
Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar aldığınız zaman içinde bazı temel yazılımlar yüklü olarak gelecektir. Fakat kullanmaya başladıktan sonra bu yazılımların yetersiz olduğunu görecek ve her bilgisayarda olması gereken programlar listemizdeki yazılımlara ihtiyaç duyacaksınız. Bilgisayarda olması gereken programlar listemizin tamamı ücretsizdir.
Her bilgisayarda olması gereken programlar arasında bazılarının ücretli versiyonları ya da alternatifleri olduğunu göreceksiniz. Bu noktada tercih kullanıcı alışkanlıklarınız doğrultusunda size kalıyor. Sizin için her bilgisayarda olması gereken programlar listesi hazırladık ve her bir program hakkında öne çıkan özellikleri anlattık.
Bu Yazının İçeriği
- 1 Her bilgisayarda olması gereken programlar:
- 2 Çeşitli programları hızlıca indirmek için: Ninite
- 3 Eklenti kütüphanesiyle derinlemesine internet deneyimi için: Google Chrome:
- 4 Silinen ya da kaybolan verileriniz için can kurtaran: EaseUS Data Recovery
- 5 Şişen programların bilgisayarı yavaşlatmasını engellemek için: Launchy:
- 6 Sıkıştırılmış dosya kullanımı için: 7-Zip:
- 7 Ücretsiz ofis programları için: LibreOffice:
- 8 Ücretsiz alternatif güvenlik için: Anti-Malware
Her bilgisayarda olması gereken programlar:
- Çeşitli programları hızlıca indirmek için: Ninite
- Eklenti kütüphanesiyle derinlemesine internet deneyimi için: Google Chrome
- Silinen ya da kaybolan verileriniz için can kurtaran: EaseUS Data Recovery
- Şişen programların bilgisayarı yavaşlatmasını engellemek için: Launchy
- Sıkıştırılmış dosya kullanımı için: 7-Zip
- Bulut depolama için: Google Drive
- Ücretsiz ofis programları için: LibreOffice
- Ses düzenlemesi için: Audacity
- Oyun oynamak ve zengin ücretsiz oyun kütüphanesi için: Steam
- Hızlıca mesajlaşmak için: Rambox
- Sorunsuz video izlemek için: VLC
- Hızlıca görüntü düzenlemek için: Paint.NET
- Kullanılmayan programları tam anlamıyla silmek için: Revo Uninstaller
- Ücretsiz alternatif güvenlik için: Malwarebytes Anti-Malware
Click here to preview your posts with PRO themes ››
Çeşitli programları hızlıca indirmek için: Ninite
Bazen bilgisayarınıza bir program indirmek için fazlasıyla uğraşmak zorunda kalabilir, doğru ve güvenilir bir kaynak bulmak için saatler harcayabilir hatta yanlışlıkla kötü amaçlı yazılımları indirebilirsiniz. Ninite, kullanıcıları bu tehlikeli zahmetten kurtarıyor.
Listemizdeki pek çok program da dahil olmak üzere Ninite üzerinden birçok farklı programın indirme dosyasına erişebiilirsiniz. Ninite programını bir uygulama mağazası olarak düşünebilirsiniz. Tek yapmanız gereken indirdikten sonra program adı ile arama yapmak ve indirme dosyasını bilgisayarınıza indirmek.
Eklenti kütüphanesiyle derinlemesine internet deneyimi için: Google Chrome:
Bilgisayar kullanımın en önemli sebeplerinden biri de internete bağlanmaktır. Her Windows işletim sistemine sahip bilgisayar, Microsoft Edge internet tarayıcısı ile birlikte geliyor. Fakat pek çok kullanıcı ne kadar geliştirilmiş olursa olsun Edge kullanmayı tercih etmiyor.
Bu noktada Google’ın internet tarayıcısı olan Google Chrome devreye giriyor ve Google hizmetleriyle hızlı eşleşme, kullanışlı eklentiler gibi özellikleriyle kullanıcıların gönlünü fethediyor. Chrome kullanmak istemeyenler Mozilla Firefox, Opera gibi alternatif internet tarayıcılarına da göz atabilirler.
Silinen ya da kaybolan verileriniz için can kurtaran: EaseUS Data Recovery
EaseUS ücretsiz veri kurtarma yazılımı, silinen/kaybolan verilerinizi kurtarmanız için bir şans veren güvenilir bir veri kurtarma aracıdır. Silme, biçimlendirme, RAW, vb. gibi 100’den fazla veri kaybı senaryosunda kullanıcılara hizmet verebilmektedir. EaseUS için PC, dizüstü bilgisayar ya da harici sürücünüzdeki kaybolan verilerinizi geri almanız için güvenilir ve kolay kullanılabilen bir cankurtaran diyebiliriz.
Şişen programların bilgisayarı yavaşlatmasını engellemek için: Launchy:
Bilgisayarınızda dosya oluşturdukça ya da indirdikçe klasör içinde klasör oluşturacak, bir de masaüstü konusunda düzensiz biriyseniz iyice dosyalarınızın içinde kaybolacaksınız. Dosya ya da program aramak için Windows arama çubuğu ya da Dosya Gezgini bile bazen yardımcı olamıyor.
Click here to preview your posts with PRO themes ››
Böyle bir karmaşadan kurtulmak için Windows yardımcı programlarından biri olan Launchy’i indirebilirsiniz. Launchy, bilgisayarda tam sizin gözünüzün önünde duracak ve başlatmak istediğiniz bir dosyanın ya da programın adını yazmanız yeterli olacak. Bilgisayarınızda çok yer kaplamayan ama işinizi kolaylaştıran bir program.
Sıkıştırılmış dosya kullanımı için: 7-Zip:
Özellikle yüksek çözünürlük videolar ve fotoğraflar bazen inanılmaz dosya boyutlarına sahip olabiliyorlar. Bu kadar yüksek boyutlu dosyaları bir yerden bir yere göndermenin tek yolu dosya sıkıştırmadır ve bu konuda size yardımcı olacak programlardan biri de 7-Zip’tir.
7-Zip ile yalnızca dosya sıkıştırmazsınız. Size sıkıştırılmış olarak gönderilen dosyaları açabilir, düzenleyebilir ve yeniden sıkıştırabilirsiniz. WinZip gibi ücretli muadilleri olsa da, tamamen ücretsiz olan 7-Zip, dosya sıkıştırma konusunda her şeyi yapmanıza olanak sağlayacaktır.
Ücretsiz ofis programları için: LibreOffice:
Ofis programları deyince herkesin aklına, adını da buradan alan, Microsoft Office programları geliyor. Uzun yıllardır hayatımızda olsalar ve biz onlara alışmış olsak da herkes bu programları kullanmak için ücret ödemek istemeyebilir. LibreOffice, bu konuda en başarılı ücretsiz alternatiflerden bir tanesi.
OpenOffice ya da FreeOffice gibi alternatifleri de bulunan LibreOffice, Microsoft Office programlarına alışkın olanlar için en doğru seçenek olacaktır. Birkaç küçük arayüz farkı dışında Microsoft Office programlarını andıran LibreOffice’in, dünya çapında pek çok kullanıcısı var.
Ücretsiz alternatif güvenlik için: Anti-Malware
Microsoft’un güvenlik yazılımı olan Microsoft Defender, tüm Windows işletim sistemine sahip bilgisayarla birlikte yüklü olarak geliyor. Defender; temel güvenlik, güncelleme kontrolü gibi konularda kullanıcıların işine yarıyor fakat yine de ikinci bir güvenlik önlemi mutlaka gerekiyor.
Malwarebytes Anti-Malware, ikinci bir güvenlik önlemi olarak kullanılacak güvenlik yazılımlarından bir tanesi. Ücretsiz versiyonu bile kötü amaçlı yazılımlara karşı tam koruma sağlıyor. Daha detaylı virüs taramaları ve daha güçlü koruma istiyorsanız Malwarebytes Anti-Malware’in ücretli abonelik planlarını inceleyebilirsiniz.
Click here to preview your posts with PRO themes ››
Sizin için her bilgisayarda olması gereken programlar listesi hazırladık ve her bir programın öne çıkan özelliklerini anlattık. Tamamen ücretsiz olan bu programların farklı muadillerini de inceleyebilir ya da ücretli abonelik planlarından birini seçerek daha geniş hizmet paketlerinden faydalanabilirsiniz.