1. Anasayfa
  2. Genel

2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları
0

Sosyal medya platformları şahıslar ve markalar için oldukça önemli platformlardır. Genellikle markalar hedef kitlesine ulaşmak ve müşteri kazanmak için sosyal medya paylaşımı yapmak ve müşterileriyle etkileşim içerisinde bulunmak zorundadır. Aksi halde bir marka sosyal medya paylaşımları yapmadığı takdirde rakiplerinin gerisinde kalacaktır.

Markaların ve e-ticaret sitelerinin sosyal medya paylaşımlarını yaparken dikkat etmesi gereken birçok unsur bulunmaktadır. Bu unsurlardan en önemlisi de 2021 sosyal medya görsel ve video boyutlarıdır. Her sosyal medya platformunda yapılacak paylaşımların boyutları değişiklik gösterdiği için markalar bu boyutlara uymadığı takdirde profesyonelliklerini kaybedecektir.

2021 sosyal medya görsel ve video boyutları adlı bu yazımızda, sosyal medya platformlarında yapacağınız paylaşımlar için hangi boyutlarda görsel ve video üretmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz. Siz de yazımızın devamında Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, Pinterest ve Youtube gibi sosyal medya platformlarında hangi ölçülerde paylaşım yapmanız gerektiğini bulabilirsiniz.

2021 Facebook Görsel Boyutları

2021 facebook görsel boyutları bölümünde sizlere Facebook’ta kullanılan Facebook profil fotoğrafı, kapak fotoğrafı, paylaşım fotoğraflarını oluştururken hangi ölçüleri kullanmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

Jivo Chat Reklam

Facebook Profil Fotoğrafı Boyutları

Facebook’ta profil fotoğrafı oluşturmak istiyorsanız fotoğrafınızın kare formatta çekilmiş olması oldukça önemli. 2021 facebook profil fotoğrafı boyutları en az 180 x 180 piksel olmalıdır. Facebook profil fotoğrafları;

  • Bilgisayardan girildiğinde 170 x 170 px olacaktır.
  • Telefonlardan girildiğinde ise 128 x 128 px olarak görünmektedir.

 

Facebook Kapak Fotoğrafı Boyutları

Facebook gönderi fotoğraflarının boyutları genellikle kare ve dikdörtgen olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

  • Facebook dikdörtgen gönderi fotoğrafı boyutları 1200 x 630 px’dir.
  • Facebook kare gönderi fotoğrafı boyutları 1200 x 1200 px’dir.

Facebook Hikâye Boyutları

Son birkaç yıl içerisinde hayatımıza giren hikayeler ile markalar kendi etkileşimlerini arttırmakta ve takipçileriyle daha kolay bir şekilde etkileşime geçmektedir. Facebook hikâye boyutları 9:16 oranıyla uyumlu olmalıdır.

Facebook hikayelerinde fotoğraf ya da video paylaşımı yapılacaksa eğer bunların uyumları 1080 x 1920 px ölçülerinde olmalıdır.

2021 Instagram Görsel Boyutları

Instagram kullanımının her geçen gün artmasıyla markalar için Instagram gönderileri ve profilleri de oldukça önemli bir hale gelmiştir. Instagram’da paylaşım yaparken dikkat edilmesi gereken birçok önemli unsur bulunmaktadır. Bunların ilki görsel boyutlarıdır.

Instagram Profil Fotoğrafı Boyutları

Instagram profilinizde kullanacağınız profil fotoğrafının kare olmasına oldukça özen göstermeniz gerekmektedir.

  • Instagram profil fotoğrafı boyu 110 x 110 px olmalıdır.
  • Profil fotoğrafınız 1:1 kuralına uygun olmalıdır. Kısacası, Instagram profilinde kullanacağınız fotoğraf kare olmalıdır.

Instagram Gönderi Boyutları

Instagram’da yapacağınız paylaşımlarda gönderi boyutlarınız kare, dikey ya da yatay olabilmektedir. Fakat birçok marka gönderilerinin güzel gözükmesi için kare fotoğraf boyutlarını tercih etmektedir.

  • Instagram gönderi ölçüleri 1080 x 1080 olabilir. Bu kare fotoğraf paylaşmak isteyenlerin kullanacağı gönderi boyutudur. Dilediğiniz takdirde bu piksellerin üzerinde 1200 x 1200 px olarak da gönderi boyutlarınızı ayarlayabilirsiniz.
  • Instagram’da yatay fotoğraf paylaşmak istiyorsanız eğer yatay fotoğrafın ölçüleri 1080 x 566 px olmalıdır.
  • Instagram’da paylaşılacak dikey fotoğraflar için de gönderi boyutlarının 1080 x1250 px ölçülerinde olması gerekmektedir.

Instagram Hikâye Boyutları

Instagram’ın en aktif kullanılan özelliklerinden biri olan hikayelerin de paylaşımını yapmak için hikâye boyutlarına uymanız gerekmektedir.

  • Instagram hikâye boyutları 1080 x 1920 px ölçülerindedir.
  • Instagram hikâye oranları 9:16 oranına uygun olmalıdır.
  • Bunlarla beraber hikayenize ekleyebileceğiniz video ve fotoğraflarının maksimum dosya boyutu 4GB’dır.




 

2021 Twitter Görsel Boyutları

 

280 karakter kullanılarak paylaşım yapılmasına izin veren sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’da da paylaşım yapmak isteyen kişilerin belirli kurallara uyması gerekmektedir.

 
Varna, Bulgaristan - 23 Mayıs 2017: Apple MacBook Pro'da Twitter, iPad Pro'da Twitter uygulaması, iPhone7'de logolu Twitter açılış ekranı ve Apple Watch'ta Twitter bildirim simgesi. Ofis masası kavramı.



 

Twitter Kapak Fotoğrafı Boyutları

 

Twitter’da profilinize kapak fotoğrafı eklemek istiyorsanız uymanız gereken ölçüler vardır. Genellikle kapak fotoğrafı olarak JPG, GIF ve PNG formatında fotoğraflar bu alana eklenebilmektedir.

 

  • Twitter Kapak fotoğrafı boyutu 1500 x 500 px olmalıdır.

Kadın Lenovo tablete Twitter uygulamasını yüklüyor. Twitter, kullanıcıların mesaj gönderdiği ve bunlarla etkileşim kurduğu bir çevrimiçi haber ve sosyal ağ hizmetidir

Twitter Profil Fotoğrafı Boyutları

Twitter’da kullanılacak profil fotoğrafı boyutları 1:1 oranına uygun yani kare olmalıdır.

 

  • Twitter profil fotoğrafı boyutu 400 x 400 px olmalıdır. Ancak bu fotoğraf platformda 200 x 200 px boyutlarında görünmektedir.
  • Twitter’da kullanılacak profil fotoğrafı türleri PNG, JPG ve GIF’tır.

 
Kadın Apple iPhone 6'da Twitter simgelerini izle. Twitter, dünyanın en büyük ve en popüler sosyal ağ sitesidir.

Twitter Paylaşım Görseli Boyutları

Twitter’da yapılan paylaşımlar ile markalar binlerce kişiye ulaşmaktadır. Fakat markaların veya şahısların bu platformda paylaşım yaparken dikkat etmesi gereken en önemli şey paylaşım görseli boyutlarıdır.

  • Twitter paylaşım görseli boyutları 1024 x 512 olmalıdır.

 

2021 Pinterest Görsel Boyutları

Son dönemlerin en çok kullanılan sosyal ağlarından biri olan Pinterest’te de profil fotoğrafı ölçüleri, pin ölçüleri gibi uyulması gereken görsel boyutu vardır.

GooglePlay Store'dan yüklenmiş Pinterest uygulamasını gösteren bir iPad tutan bir adam. Pinterest, Ben Silbermann, Paul Sciarra ve Evan Sharp tarafından kuruldu. 

Pinterest Profil Fotoğrafı Ölçüleri

Pinterest hesabınızda kullanacağınız profil fotoğrafının ölçüleri 165 x 165 px olmalıdır. Yani, profil fotoğrafınız 1:1 ölçülerinde ve kare olmalıdır.

 

Pinterest Pin Boyutları

Pinterest’te paylaşacağınız pinlerin boyutları genellikle pin türüne göre değişmektedir. Standart, Uzun ve Kare pinler olarak 3 gruba ayrılan Pinterest pinlerinde kullanılması gereken görsel boyutları şu şekildedir;

  • Pinterest standart pin boyutları 600 x 900 piksel.
  • Pinterest uzun pin boyutları 600 x 1260 piksel.
  • Pinterest kare pin boyutları 600 x 600 piksel.



Evde oturan ve çevrimiçi güzel portre fotoğraflarına göz atan kadın

2021 Linkedin Görsel Boyutları

Genellikle iş tabanlı bir sosyal medya platformu olan Linkedin günümüzde en çok, çalışan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Genellikle Linkedin hesaplarından yapılan paylaşımlar iş ağırlıklıdır. Linkedin’de de paylaşım yapılırken uyulması gereken fotoğraf boyutları vardır.

 
BANGKOK, TAYLAND - 14 Mart 2016: Ekranda Linkedin.com ana sayfasına sahip akıllı telefon. LinkedIn, iş odaklı bir sosyal ağ hizmetidir

Linkedin Profil Fotoğrafı Boyutları

Linkedin’de hem kişisel hesaplar hem da şirket hesapları bulunduğu için görsel boyutları farklılık göstermektedir.

  • Kişisel hesaplarda kullanılan görsel boyutları 400 x 400 pikseldir.
  • Şirket hesaplarında kullanılan görsel boyutları 300 x 300 pikseldir.

 

Linkedin Kapak Fotoğrafı Boyutları

Linkedin kapak fotoğrafı boyutları da kişisel ve şirket hesapları için farklıdır.

  • Kişisel hesaplarda kullanılan kapak fotoğrafı boyutları 1584 x 396 pikseldir.
  • Şirket hesaplarında kullanılan kapak fotoğrafı boyutları 1536 x 768 pikseldir.

 
Bangkok. Tayland. 24 Ocak 2016. Ekranda LinkedIn uygulamasıyla Apple iPhone 6S tutan bir kadın.LinkedIn, akıllı telefonlar için bir fotoğraf paylaşım uygulamasıdır.

Linkedin Paylaşım Görseli Boyutları

Linked’in de yapılacak olan paylaşımlarda 1104 x 736 piksel ölçülerinde görsel hazırlanmalıdır.

 
Linkedin, profesyonel mesleklerdeki kişiler için bir sosyal ağ sitesidir. Haziran 2013 itibarıyla 200'den fazla ülkede 259 milyondan fazla kullanıcı.

2021 Youtube Görsel Boyutları

Video içeriklerin paylaşımının yapıldığı bir sosyal medya platformu olan Youtube’da yapılacak olan paylaşımlarda belirli görsek boyutlarına uyulmasını istemektedir.

Youtube Kanal Profil Fotoğrafı Boyutları

Youtube kanallarındaki kullanılacak profil fotoğrafının boyutları 800 x 800 piksel olmalıdır. Yani Youtube kanalınızın profil fotoğrafının kare olması oldukça önemlidir.

Etikete basılmış ve modern bilgisayar klavyesine yerleştirilmiş tanınmış sosyal ağ markalarının bir sosyal medya logo koleksiyonu. 

Youtube Kapak Fotoğrafı Boyutları

Youtube kanallarına yüklenecek kapak fotoğraflarının da ölçüsü vardır. Standart olarak kullanılan kapak fotoğrafı boyutu 2560 x 1440 pixeldir. İlgili kapak fotoğrafları masaüstü cihazlarda 2560 x 453 piksel olarak görünmektedir. Telefonlarda ise 1546 x 423piksel olarak görünecektir.

 

Youtube Video Thumbnails Boyutları

Youtube videolarında kullanılacak küçük resim yani thumbnails boyutları 1280 x 720 piksel olmalıdır.

 
CHIANG MAI, TAYLAND - 18 Ekim 2019: Ekranda Youtube uygulamaları bulunan HUAWEI'yi tutan kadın. YouTube, popüler çevrimiçi video paylaşım sitesidir. 

Sosyal Medya Platformlarını Görsel Boyutlarının Önemi

Sosyal medya platformlarında bulunan görsel boyutlarına uymak markalar için oldukça önemlidir gelin 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları yazımızın bu bölümünde bu boyutların neden önemli olduğuna göz atalım.

  • Sosyal medya platformlarında bulunan görsel boyutlarına uygun içerikler paylaşarak sizler de hesabınızın profesyonel bir görünüm elde edebilirsiniz.
  • Bu boyutlara uyduğunuzda hesabınız daha profesyonel gözükeceği için kişilerin size güvenme ihtimali artacaktır.
  • Takipçileriniz size güveneceği için sosyal medya platformlarından e-ticaret sitenize gelecek ziyaretçi sayılarında artış olacaktır.
  • Profesyonel olan hesaplarda takipçi kazanımı daha hızlı olacaktır.
  • Sosyal medya platformlarındaki etkileşim oranınız artacaktır.
  • Instashop, facebook store gibi hayatımıza yeni giren sosyal medya hesapları düşünüldüğünde bu platformlardan yapılacak olan satışlarda da artış yaşanacaktır.

Güzel kadın modern dizüstü bilgisayar ile web'de sörf

Sosyal Medya Hesaplarınızda Kullanacağınız Görseller Oldukça Önemli

2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları markalar için oldukça önemli olsa da sosyal medya üzerinden yapılacak olan paylaşımlarda kullanılan görsellerinde önemli olduğunu unutmamak gerekmektedir.

Genellikle sosyal medya hesapları için görseller ücretli olarak satın alınabileceği gibi ücretsiz olarak da temin edilmektedir. Stok fotoğraf ve stok video sitelerinden sizler de profesyonel görseller temin edebilir ve bunları paylaşımlarınızda kullanabilirsiniz.

 

Sosyal Medya Görsel Boyutları

Sosyal medya platformlarında kullanılacak görsel boyutları hakkında size 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları yazımızın üst bölümünde detaylı açıklamalarda bulunduk. Yazımızın bu bölümünde ise bu platformlardaki görsel boyutlarını bir arada görmeniz için liste halinde paylaşacağız. 

Görsel Türü Görsel Boyutları
Facebook Profil Fotoğrafı Boyutları 180 x 180 px
Facebook Kapak Fotoğrafı Boyutları 851 x 315
Facebook Gönderi Boyutları 1200 x 630 px – dikdörtgen

1200 x 1200 px – kare

Facebook Hikâye Boyutları 1080 x 920 px
Instagram Profil Fotoğrafı Boyutları 110 x 100 px
Instagram Gönderi Boyutları 1080 x 1080 px -kare

1080 x 650 px -yatay

1080 x 1250 px – dikey

Instagram Hikâye Boyutları 1080 x 920 px
Twitter Kapak Fotoğrafı Boyutları 1500 x 500 px
Twitter Profil Fotoğrafı Boyutları 400 x 400 px
Twitter Paylaşım Görseli Boyutları 1024 x 512 px
Pinterest Profil Fotoğrafı Ölçüleri 165 x 165 px
Pinterest Pin Boyutları 600 x 900 px standart pin

600 x 1260 px uzun pin

600 x 600 px kare pin

Linkedin Profil Fotoğrafı Boyutları 400 x 400 px – kişisel hesaplar

300 x 300 px – şirket hesapları

Linkedin Kapak Fotoğrafı Boyutları 1584 x 396 px – şahıs

1536 x 768 px – şirket

Linkedin Paylaşım Görseli Boyutları 1104 x 736 px
Youtube Kanal Profil Fotoğrafı Boyutları 800 x 800 px
Youtube Kapak Fotoğrafı Boyutları 2560 x 1440
Youtube Video Thumbnails Boyutları 1280 x 720 px

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Yazılım hakkında bildiklerini anlatan sıradan biri.

Yazarın Profili
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir